Vianočný beh a plávanie

Vianočný beh a plávanie

Už tradične mesto Žilina pred Vianocami 17.12.2022 zorganizovalo bežeckú akciu pri Vodnom diele Žilina. A už tradične náš klub zabezpečil pretek v zimnom plávaní na 100 m prsia.

Podnienky boli skutočne tvrdé. Voda mala 0,5 stupňa a vzduch -3,5 stupňov.

Trať vytýčil ako obvykle Jozef Repčík, ktorý sa postaral o všetko vrátane získania ďalšieho rozhodcu Miňa S. Samozrejme vďaka patrí aj pomocníkom Peťovi M. Zuzke B. Bez nich by sme sa mohli len kúpať a o prípadných umiestneniach by sme mohli len snívať. Veľká vďaka Jozef, si neznar a duša klubu.

My súťažiaci sme zvažovali, či do toho za takýchto tvrdých podmienok vôbec ísť a či sa radšej neostať vyvaľovať niekde v teple pred telkou. Jozef zatiaľ z člna umiestňoval v stidenom vetre bójky. Pripravil trať, čaj, pohostenie, tabule a všetko ostatné potrebné na pretek.

Plávať začali ako prvé ženy v spoločnej rozplavbe.

Tučniacke ženy od začiatku ovládli vedúce pozície. Najlepšie vyštartovala Katka P. , ale Miška P. ju po pár metroch predbehla a už sa poradie do konca nezmenilo. Ako tretia doplávala Milka Ž. Za klub ešte plávala aj Marta P., ktorá bola zároveň aj najskúsebejšou zo všetkých účastnīkov.

Muži plávali v dvoch rozplavbách. V prvej prišiel na prvom mieste Michal H. a na druhom Ľudo J. z nášho klubu. Plával ešte aj Jozef M. Peter Č.

V druhej rozplavbe prišiel na prvom mieste Ivor R. pred mestským poslancom Vladom R. ktorý skončil nakoniec aj celkovo druhý. Na tretie miesto z prvej rozplavby sa dostal Michal H. a už tradične nepopulárne pekné štvrté miesto obsadil Ľudo J.

Na návštevu k nám zavítali aj Trenčianske Tulene a Otužilci z Podhradského mora. Okrem nich sa zúčastnili aj ďalší nám neznámi plavci.

Pred vyhlásením výsledkov sme si pochutili na žlčník pokúšajúcej bohatej kapustnici a po vyhlasení výsledkov sme sa ešte vyfotili.

Vďaka patrí mestu Žilina za zorganizovanie tradičného bežeckého preteku a poskytnutiu cien a podpory aj zimnénu plávaniu ktoré sme organizovali už vo vlastnej réžii.

odkaz na reportáž v správach na STV1: https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/13986/375080#2897

Ešte pár fotiek poslaných cez FB.

Odpovedať