Trans Danube Swim 2021

Trans Danube Swim 2021

Tohto roku preplávalo Dunaj s Bubom 19 členov + dvaja čakatelia, teda mali sme rekordnú účasť. Voda mala 16°C a Dunaj mal 380 cm.

Na štart sme sa dopravili väčšina vlakom ŽSR s obmedzeným ale predsa len nejakým tým servisom aspoň cestou tam. Zo stanice na štart sme sa rozdelili na tých, čo sa im žiadalo pivo a ísť ten kus pešo a ostatných, čo nevedeli že bude aj pivo a tak vyskúšali služby električky č. 9 a prišli na jej koňoch ako králi do Kráľovského údolia (zástavka MHD).

Skupinka električkárov pred prezidentským palácom, kde dnes nikto neprotestoval, všetci boli pri Dunaji, buď behali, alebo sa išli kúpať...

Tu potom nastalo po hodinke spojenie oboch skupín,

dočkali sa čiapok aj tí čo už ani nedúfali že ich načas dostanú, odložili sme batožinu na prevoz a tlačili sa pri bráničke aby sme stihli ísť hneď v prvej vlne a ušlo sa nám v cieli pivo a nejaké to občerstvenie, lebo vlani sa nám už neušlo....

Tí z nás čo išli po prvý krát boli trochu vystrašení, a Tí čo už boli, len čakali, kedy to konečne príde.

Vo vode sme sa rozdelili na obrancov a útočníkov. Útočníci sa zo všetkých svojich síl snažili dostať k súperovej bránke, teda na druhú stranu k schodišťu a obrancovia ich v tom všemožne podporovali. Vďaka, bol to kolektívny výkon a aj keď niektorí obrancovia svojim útočníkom moc neverili, všetci do bránky nakoniec svojimi silami stihli dôjsť a nikoho z Tučniakov nebolo treba rozhodcami (profi záchramcami) zo záopasu s Dunajom vylúčiť na trestnú lavicu v člne.

V cieli sa skupina znovu rozdelila,, takže podaktorí sú na spoločnej fotke už oblečení a Tí čo chceli zachovať tradíciu fotenia v plavkách, s čiapkou, bez atď. to museli preglgnúť aj s tým prechmeleným, horkým, tretinkovým ejlom z Liptova;)

Tí čo prišli autami ušli prví, potom sa vytratili aj dvaja ktorí mali ísť s ostatnými, ale ich miesta zostali prázdne.



Ostatní išli do mesta na pivo, ktoré vypili až na stanici v dusnej reštike a aj to pivo bolo nejaké kyslé, (koniec a začiatok suda).

Predseda nemá žiadnu autoritu, ale nevadí mu to, išiel do toho s tým, že vie že firma Tučniaky Žilina sa riadiť nedá, ale nejako to samo funguje a aj keď niekto na niekoho občas vypení, tak sa to nakoniec s tou penou aj za chvíľu zrovná... Holt otužilci, to nie sú obyčajní ľudia, každý je postavička s vlastnou hlavou a charakterom, inak by sa tomuto "športu" určite nevenovali....

Tak, Dunaju nazdar,
Zdar !

A aj s Bubom Felnerom sme sa vďaka našej modelke odfotili, lebo sa s ňou chcel odfotiť on, ale nevedel, že na fotke bude ďalších XY tučniakov.

A ak niekto chce vidieť ako to vyzerá tak nech pozerá video z reportáže na TA3

Odpovedať