XIII. Ročník stretnutia slovenských otužilcov v Žiline

XIII. Ročník stretnutia slovenských otužilcov v Žiline

Krátka štatistika a fotoreportáž z podujatia

Stretnutia sa zúčastnili zástupcovia týchto klubov:

Belanské ľadové medvede3
Kežmarskí otužilci2
Klub otužilcú tučnák Hodonín1
Krasňanské mrože2
Ľadové medvede BB-ZV1
Pohronské ľadové medvede5
Púchovske mrože3
Trenčianske Tulene4
Tatranski otužilci6
Trnavskí bílí medvedi1
Turčianske nanuky3
Žiarske ľadové medvede2
Tučniaky Žilina28
Neregistrovaní 3

Dokopy teda do vôd Váhu vstúpilo 65 plavcov. Je to menej ako sme predpokladali. Mnohých asi odradila teplota vody, alebo povinné použitie plaveckej bójky, alebo jednoducho je tých akcií toľko, že si vybrali niečo bližšie ich bydlisku.

Stretnutie sa začalo príchodom a registráciou účastníkov v zázemí, ktoré nám poskytlo Gymnázium Varšavská, ktorého vedeniu a zvlášť kuchárkam sa chceme aj touto cestou pekne poďakovať.

Tu už pracovali domáci, pri prezentácii, úprave hodoviska, rozkladaní slovenských hamburgerov (chlieb s cibuľou), koláčov a slaných pochutín. Kto chcel si načapoval čajík, prípadne pripravil kávičku.

Pri vode od 10:00 prebiehala príprava tratí pod vedením nášho "náčelníka" Jozefa Repčíka, ktorého nasadenie je naozaj stále obdivuhodné. Upravili sa schody k vode, nástupište, prešľapali a očistili chodníčky od vody. Vyvesili sa vlajky a urobila spústa ďalších drobností.

O pol druhej domáci odprevadili účastníkov na miesto konania.

Tu pod dozorom novinárky z Žilinského večerníka prebehlo obvyklé fotenie účastníkov, vydali sa pokyny a zaspievala sa otužilecká hymna.

Potom už predseda hnal všetkých rýchlo do vody, lebo uprosil vedúcich výroby z priehrady aby nám pridali forsáž (trochu viac vody) aspoň na krátky čas.
Žiaľ okolo druhej je ergia najlacnejšia a púšťať drahocennú vodu len tak kvôli zábave sa jednoducho moc neoplatí. Touto cestou sa im chceme ešte raz poďakovať za ústretovosť a majú u nás aj odznaky z podujatia, ktoré majú u nás uschované.

Potom už netrpezlivci, začali samostatne skákať dovody a mizli za najbližším rohom.

Voda bola riadne vychladená a tak si podaktorí siahli aj na hranu svojich schopností. Našťastie až na jeden prípad dopomoci, nebolo treba nikoho špeciálne zachraňovať. Domáci ale aj tak majú nad čím premýšľať, ako predísť v budúcnosti prípadným nepríjemnostiam a stratám.

Po nahodení zvrškov sa účastníci vybrali znovu do zázemia, kde trochu pookriali pri gulášiku a zákuskoch a podiskutovali s kamarátmi a známymi.

Videli ste už niekedy smutného otužilca po otužovaní? Jedno či si dievčatá nadelili 200 m

Alebo borci na 1000 m

Nad bezpečnosťou plavcou bdeli na vode vodní záchranári, príslušníci Hasičského zboru a na brehu ešte záchranári. Dokopy 5 chlapov a ešte jedna zdravotníčka, naša členka. Vďaka, že ste si našli čas a pomohli nám splniť podmienky organizácie takéhoto podujatia.

Na záver ešte patrí poďakovanie všetkým členom klubu Tučniaky Žilina, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli zdárnemu priebehu podujatia, či už organizačne a materiálne (Jozef R. a Martuška P.) a ďalším čo pomohli pri registrácii, napiekli či natreli chlebíky s masťou a cibuľou, pomohli pri úprave tratí, hodoviska a pri ďalších drobnostiach, ktoré si tí, čo nikdy takéto niečo neorganizovali ani neuvedomia. Veľká vďaka, ste fajn.

Odkaz na krátke videjko na FB Žilinského večerníka.,

Odpovedať