6.kolo SPvZP Kemping Rybníky Opatovce – Trenčín

6.kolo SPvZP Kemping Rybníky Opatovce – Trenčín

25.3.2023

Na inÿch weboch je to ako 7.kolo. Ale jedno sa neuskutočnilo, tak my ho počítame ako šieste.

Žiaľ už tradične v klasickej zostave. Za Tučniaky Žilina dvaja rozhodcovia a jeden súťaživec.

Domáce Trenčianske tulene prichystali pekné zázemie, vyhriali vodu na 9,9 stupňa, saunu pre zimomravcov na 50-60 stupňov a vírivku na 35. Vzduch mal cca 14 stupňov a fúkal mierny vetrík ktorý pocitovku tlačil dole.

Trate boli dobre zamerané a vvyznačené, ale aj v pomerne malom rybníku sa dá poblúdiť a stratiť cenné sekundy.

Ivor plával už takmer tradične 250 a 100 metrov VS.

Na 250 metroch po otočke, keď viedol zrazu ktovie prečo zatočil doprava a nechal sa predbehnúť pár plavcami. Keď sa spamätal tak mal čo robiť, aby v rozplavbe skončil na dekenom druhom a treťom mieste. Našťastie predbehli ho len z kategórie do 50 rokov. Celý čas si však myslel že ho predbehol aj nepočujúci Štefek a tak s napätím sledoval druhú rozplavbu kde plávali jeho tradiční konkurenti. Vojto T. skončil v tejto rozplavbe druhý s časom 5:14,06 a Ivor mal v prvej 5:14,24 a tak si myslel, že skončil prvý krát v sezóne na nepopulárnom štvrtom mieste mimo pódiového umiestnenia.

O to viac sa Ivor potom snažil na 100 m, kde dal do toho všetko, a napriek tomu, že ich kategóriu znovu rozdelili do dvoch rozplavieb, skončil aj v rozplavbe a aj celkovo v kategórii na prvom mieste. Tentokrát mal smolu Vojto ktorí skončil tesne štvrtý hoci v rozplavbe s Ivorom bol tretí.

"Páni rozhodcovia toto už prosím nám starším dorastencom nerobte, nedelte našu kategóriu a najlepšie ani žiadnu inú, nech majú pretekári prehľad a možnosť priameho súboja so svojimi" prosí Ivor

Pár dokumentačných fotiek.

Vyznačené trate na jazere

Naša výprava s Majstrom Rišom.

Účasť bola ešte hojná aj pri vyhladovaní výsledkov.

Vlajka klubu znovu na stupňoch víťazov

Sladká odmena od domácich Tuleňov na záver.

Výsledky čierne na bielom...

PS:

Hlavný rozhodca a podpredseda (náčelník) klubu trefne zhodnotil v komentári situáciu v klube:

"Pokiaľ výbor klubu nerozhodne inak, bude mať reprezentácia klubu Tučniaky na Slovenskom pohári v zimnom plávaní pre budúcu sezónu nasledovné zloženie:jeden pretekár, dvaja rozhodcovia, vedúci kauč, hovorca, PR manažér, výživový poradca, bezpečnostný technik, masér, psychológ, manažér kvality, stylistka, tlmočník do maďarčiny, fotograf, referent pre IT, producent, právny poradca, ekonóm, sekretárka, požiarny technik, referent BOZP, 4 vodiči a ďalších 7 členov vedenia výpravy. Veríme, že aj napriek tomuto úspornému zloženiu bude náš klub i naďalej dosahovať skvelé výsledky.
V Trenčíne sa náš pretekár opäť držal výborne a vybojoval pre celý tím zlato na 100m a bronz na 250m. Predovšetkým jemu, ale aj celému tímu (ktorý sa tiež pekne držal) patrí úprimné športové blahoželanie."

Tak verme tomu, že nie výbor rozhodne správne ale členská základňa sa postaví k situácii zodpovedne, budú nás choroby a zranenia obchádzaťg a hlavne bude v klube chuť si zaplávať a aj trochu súťaživého ducha sa nájde.

Momentálne sme v klubovej súťaži ( z 30 klubov) na 10 mieste, či si ho udržíme sa ukáže na Domaši...Na krk nám dýchajú Ladové medvede Bratislava ktorým na nás chýba len 40 bodov...Ak príde Šugi a buchne tisícku tak sme v pr...

Tak pome Žilina, do teho...

Odpovedať