Slovenský pohár v zimnom plávaní –  2.kolo – Lake Side residence

Slovenský pohár v zimnom plávaní – 2.kolo – Lake Side residence

11.11.2023
Usporiadateľ: Vitale športovci a nadšenci - "zrejme nejakej slušnej oddíl," ktorý zatiaľ aj vedie v tabuľke klubov.. Ďakujeme za skvelú organizáciu podujatia a pohostinnosť. A oceňujeme aj stupňujúci sa výkon moderátora.

Vlani sme tu zažili aj wellness, tak sme sa tešili, že tak bude aj tohto roku. Preto sa v poslednej dobe dosť zimomravý Ivor odhodlal na dlhšiu trať. Keby šiel krátke, tak by si ho nemal kedy užiť. To, že si ho neužije, lebo žiadny nebude, nevedel a ani pri prezentácii sa naň nespýtal. Tak mu treba. Má namiesto toho trasené zemiaky, ale aj cenné body pre klub.

No ale dosť bolo o Ivorovi. Poďme na to, ako sa darilo Tučniakom a koľko pre nich jednotlivý plavci a plavkyne vyplávalli bodov.

Miška Pastorková má v hlave jasno, treba plávať dlhé trate a zbierať body pre klub. Keby mohla, išla by tu v teplej 13,1 stupňovej vode určite kilometer. Na to si však musí znovu potvrdiť Majsterskú triedu výkonom na 750 m vo vode pod 6°C.
Vo svojej kategórii skončila na druhom mieste za pretekárkov, ktorá na rovnakej trati prišla ešte pred Ivorom Rizmanom. Tentokrát pustili všetky kategórie naraz, tak to bolo celkom husté a nebolo vo vode jasné, kto s kým súťaží. Ivor mal o svojej pripravenosti vážne pochybnosti, tak plával opatrne. A kedže si myslel, že na bedňu nemá, tak sa nechal v posledných 100 metroch predbehnúť aj Stanom z Nitry - (chap ako hora - ozruta) a skončil na štvrtom mieste vo svojej kategórii.

Ľudo Jambrich môže plávať maximálne 500 metrov, treba mu ich zaplávať tiež pod 6°C, aby sa posunul vyššie, na čo určite má. Tak tu odplával ako aj v Žiline 500 m a skončil vo svojej kategórii na 6. mieste. Na bazéne v Žiline taj neblúdil. Ale aj o tom je plávanie v otvorenej bode. Rýchlosť a výdrž nie je všetko, treba aj orientáciu a taktiku pri výbere trasy. Každopádne získal pre klub cennú kôpku bodov.

Ľudo ešte pridal ďalšie body pre klub vo svojom druhom štarte 100 m voľný spôsob.

Katka Panisová, stále bez lekárskej prehliadky, nastúpila dnes na svoju maximálnu trať 100 m prsia a získala pre klub ďalšie body za siedme miesto.

Ivor a Miška priedali tiež aj štart na krátku trať 100 mestrov prsia, kde Ivor obhájil 2. miesto zo Žiliny a Miška skončila so zemiakmi.

Celkovo na týchto pretekoch Miška pripísala pre klub 581, Ivor 569, Ľudo 376, a Katka 58 bodov.

Ľudo si skúsil mimo bodovanie aj pretek na 25 m motýlik, kde vo svojej kategórii skončil na druhom mieste.

Po jednotlivých disciplínach viď výsledky aj s dosiahnutými časmi v tabuľke.

Napriek tomu, že v Žiline nás bolo len 5 a tu na jazere pri Čiernej vode len 4, ako klub Tučniaky Žilina sme zatiaľ na peknom 10 mieste z 26 zúčastnených klubov.

Aby sme sa tam udržali, potrebujeme ďalších plavcov. Preto neváhajte a príďte už na ďalšiu sobotu do Námestova.

Z našich 2693 bodov získala Miška 1130 , Ľudo 774 , Ivor 767, Katka 91 a Zuzka A. (ktorá mala teraz asi zaracha) 62 bodov.

Odpovedať