Dunaj v zime a rovno cez….

Dunaj v zime a rovno cez….

5.1. 2020, Účastníci od tučniakov: Michaela a Ivor,
Doprovod Anička.

Každoročne s Bubom plávame krížom cez Dunaj na prelome augusta a septembra. vtedy nás tam býva aj 1000-ka a aj viac tučniakov.

Zo starého mosta sa pozeráme na to čo ideme robiť, fest pofukuje. Voda 3.6 vzduch 4 stupne.

Na preplavbu Dunaja v zime hocikoho nepustia, treba sa kvalifikovať a dokázať, že na to máte.
Miška sa dala nahovoriť a tak sme sa kvalifikovali a 5. januára ideme na zoradisko v Plzenskej reštaurácii na Štúrovom námestí. Tam po úvodných slovách organizátorov odchádzame v prvej vlne lebo ostatní plávajú "len" 1 km v toku a na štart pôjdu trochu neskôr. Tých čo si ku tomu kilometru ešte pridajú aj preplavbu z druhej strany je 10. Odstrojíme sa a do áut ideme len v župančekoch.

Autami nás odvezú k Novému mostu a odtiaľ ešte po hrádzi skoro km na štart v Pečnianskom lese, no paráda, už sme aj celkom vyzimení a ešte máme plávať?
Samozrejme sa ešte s kamoškami od tuleňov riadne pofotíme z Hradom a ideme na to. Treba to zosynchronizovať tak aby sme boli na druhej strane v čase keď budú štartovať tí čo idú na 1 km dole prúdom. Štartujú na mostom SNP.

Nepomôže ani plakať, ideme na to, máme sa držať pokope, lebo čln je len jeden, ale makáme čo to dá, aby sme v tej vode neboli príliš dlho a nespravili sme si hanbu.Je to paráda plávať oproti hradu a vidieť ako naskakujú z druhého brehu plavci do vody. Už sa s nimi premiešavame a už nikto nevie akí sme mi frajeri, že sme šli z druhého brehu 😀


Dunaj tečie, tak za cca 15 minút sme v cieli a snažíme sa dostať do tepla, nie som si istý či sme išli krížom na červenú alebo čo sa po nás tak tí šoféri a okoloidúci pozerali.


Hurá sme reštike, ešte sa obliecť a po pol hodine dotrasení, už niečo do seba pcháme.

Paráda, o rok znova? Miška gúľa očami a keď poviem že nás už aj tak nevezmú a dajú prednosť ďalším, tak je spokojnejšia, ale ešte je tu výzva dať ten Dunaj pred tým jedným km krížom dva krát 😉

Jeden komentár k “Dunaj v zime a rovno cez….

Odpovedať