Klub otužilcov 🐧🐧🐧 Žilina Vám želá šťastný Nový rok 2021

Klub otužilcov 🐧🐧🐧 Žilina Vám želá šťastný Nový rok 2021

Lúčime sa s neľahkým rokom 2020. Už aby bol minulosťou! Myslíme si že nikomu za ním nebude nijak zvlášť ľúto. Komu by prišlo ľúto roka v ktorom sa na ľudí okolo seba ba aj kamarátov, či dokonca rodinných príslušníkov pozeráme,ako na možný zdroj nákazy, alebo naopak nechceme si ani len pripustiť, že by sme nakazili svojich slabších menej odolných príbuzných, priateľov práve my.


Tak sa tomu starému roku obraciame chrbtom, nech si ide kade ľahšie.

Nech už je preč aj s obmedzeniami stretávania sa, životom v bublinkách a tými handrami na ústach, cez ktoré kamarátov nerozumieť a občas ani nepoznať.

Napriek všetkej tejto bezmocnosti patrí sa spomenúť aj tých par svetlých chvíľ, zo začiatku roka, keď sme žili ešte v nevedomosti a potom na chvíle medzi "vlnami".

Iste sa nájdu aj takí pre ktorých bol rok 2020 ako sen,. Nebudeme menovať, ale súvisí to s tým, že prišla doba kedy sa robota dá urobiť aj z domu a netreba do nej chodiť.

Čo sa týka nášho klubu. Spomeňme si na preplávanie Dunaja v zime a vo väčšom počte aj v lete. Odplávali sme aj dve kolá Slovenského pohára v Spišskej Novej Vsi a na Zlatých pieskoch, viac sa už nedalo.

Dvaja členovia sa zúčastnili cestou na MS v zimnom plávaní podujatia Športový otužilec. Vo väčšom počte sne si zaplávali v krvavých vodách jazera Bled na MS tesne pred vypuknutím prvej vlny. Sinice v jazere akoby predpovedali, čo nás čaká počas roka.

V roku 2020 začala aj nová tradícia a tým je diaľkové 🏊🏊🏊 počas letnej nesezóny a medzisezónami. Urputne čoraz viac členov klubu pláva počas celého roka. Pracujú na výdrži a tešia sa z voľnosti na otvorenej vode.

V malom počte sme sa zišli aj na posezónnom stretnutí na Liptovskej Mare už s teplou vodou. Ukončili sme zimnú sezónu a šťastlivo otvorili aj tú novú, 2020/2021

V menších skupinkách a za účasti plavcov aj z iných klubov, prípadne aj samostatne sme plávali v slovenských priehradách, ba aj v Labe, či Morave. Iste v tom budeme pokračovať, či znovu ako jednotlivci, alebo štafetovo.

Nepodarilo sa nám zopakovať akciu La Manche a plávanie pri splne bolo tiež len také, aby bolo a nič sa nestalo.

V mallých je bublinách sme trochu poturistikovali v klubových farbách. Vypili sme so strachom predvianočný punč. Zaučili pár nováčikov plávaniu vo Váhu a vo Váhu sme aj zatiaľ nenútene, len tak z roztopaše bez spoločnej kapustnice aj skončili.

Tradičná akcia, Vianočný beh a plávanie sa konala len virtuálne a bez plávania.

Kiežby bubliny vo Vahu boli tie jediné, na ktoré budeme v budúcom roku 2021 spomínať a čím skôr sme sa mohli opäť v hojnom počte družiť nielen v rámci klubových akcií.

Všetkým členom a záujemcom o členstvo prajeme úspešný a lepší Nový rok, hlavne zdravie a celkovú pohodu a hlavne radosť s vody po celý rok.

V ústrety do Nového roka, snáď bude lepší ako ten pred ním.

Odpovedať