12.12.2020 12:12 Vianočný beh bez plávania.

12.12.2020 12:12 Vianočný beh bez plávania.

Keby bolo keby....

Tento rok sa akcia "Vianočný beh a plávanie" nekonala v tradičnom formáte s masovými štartami, obecenstvom. Bežci predsa len našli spôsob, nielen ako si zabehať, ale zároveň aj zasúťažiť.
Keď to nešlo počas masovej akcie, tak aspoň virtuálne.

Priznám sa, že keby som vedel skôr, že to takto urobia, bol by som silno uvažoval a kolegov z výboru provokoval, ako by sme to plávanie tiež aspoň" virtuálne" zvládli.
Hoci aj po 6 v intervaloch, by sme si relatívne bezpečne zasúťažili. Ale nebehám, tak sa ku mne informácia dostala neskoro.
Virtuálne zaznamenávanie plávania v otvorenej vode zatiaľ nemáme technicky plne zvládnuté s dostatočnou presnosťou.
A na krátkych tratiach by to lietalo hore dole + - autobus, tak jedinou alternatívou, by boli malé skupinky, ktoré by sa dostavili na štart v vopred určených časoch, bez kontaktu s ďalšími.
Či by to v našej spoločensky kontaktne naladenej komunite (tučniaky sú druh družný) našlo odozvu sa už nedozvieme.

A čo bolo, nie len keby ....

Otužilé dievčatá zo skupín Eleven a Milujeme behať z Martina mi avizovali, že by radi po odbehnutí virtuálneho behu zregenerovali v našej bažine.
Samozrejme len tie čo otužujú, či už s Turčianskymi nanukmi, alebo s nami Tučniakmi.
To že máme ku sebe blízko (myslím samozrejme tie kluby) nie je tajomstvo, tak prečo nie.

Dal som vedieť aj všetkým členom nášho klubu, ale nakoniec nás bolo v stanovenom čase o 12.12 v 5 stupňovej vode len 5 Nanukov a 5 tučniakov.
Vonku pekne svietilo slniečko, nálada vynikajúca. Využil som prítomnosť Rasťa bezpečne si zaplávať na druhú stranu a späť, ale Rasťovi to nestačilo a musel si ešte pridať aj ku schodom a späť (1km). Asi budem musieť začať aj behať, ak ho chcem niekedy dostihnúť, a ani ho neklepalo, nanuka jedného!
Väčšina vydržala vo vode tých 12 minút, keď už bol ten deň v znamení čísla 12 , teda okrem Rasťa čo to dal rovno dva krát.

Vďaka kamaráti, vidíme sa niekedy po lockdowne what ever it means.

Jeden komentár k “12.12.2020 12:12 Vianočný beh bez plávania.

Odpovedať