Hodne posezónne stretnutie otužilcov na Liptovskej Mare

Hodne posezónne stretnutie otužilcov na Liptovskej Mare

Predĺžený víkend od 2.7. do 5.7. si podaktorí pre veľký úspech ešte aj predĺžili a možno sú tam ešte aj teraz.

Tento rok, ako aj minulý bol jednoducho taký poznačený. Už vlani sa stretnutie na L. Mare uskutočnilo na prelome júna a júla, ale len v komornej zostave a pri účasti len jedného (nášho) klubu, takže ťažko aj hovoriť, že nejaké celoslovenské stretnutie bolo.

Tohto roku sme poslali pozvánku mailom na adresy ktoré máme, bez konkrétneho programu stretnutia, s prísľubom turistiky a plávania podľa chuti.
Týmto sa chceme tak trochu vyviniť pred tými, čo sa napriek tomu stále nejakého programu dožadovali, aby prípadne prišli len na časť, ktorá im vyhovuje.
Priatelia, prepáčte, ale takto to nefunguje. (alebo takto sa do doparoma nerobí) Nevieme dopredu, aké bude počasie, kedy nebude fúkať, kedy budeme pripravení na nejakú konkrétnu aktivitu.
To jednoducho príde, a keď nepríde, tak si spravíte na Mare program podľa seba a zúčastníte sa prebiehajúcich aktivít vtedy, keď na ne máte chuť a ste akurát tam. Podstatné je stretnúť sa, bližšie sa spoznať, nazrieť si do hláv a vymeniť si skúsenosti nielen z otužilectva a plávania ale aj zo života, kempovania opravy karavanov a tak. Po júnových horúčavách, kedy sme sa všetci už poriadne od-tužili prišiel víkend "V" a zrazu je dážď a ochladenie. No veď sa predsa idú posezónne stretnúť na Mare otužilci. Navyše je to víkend, keď sa presúva pol republiky z BA do oblasti "kde ničodvádzajú podielové dane. Bratislava si vydýchla, ale naša cesta na Maru sa predĺžila. Ale však prší, tak sa nič nedeje (kto by už staval stan v daždi). V aute znie dosť oplzlá reperská pesnička Oddych od Gamby.a ja v refréne namiesto "na bare" počúvam že sa "rozbijeme" na Mare. A tak to vyhodnotím, že výber pesničky súladí s výletom a navyše vezieme fľašky všetkých chutí z našej klubovej chatky, kde sa nám len množia. Však my vlastne sme otužilci so zdravým životným štýlom a alkoholu vôbec neholdujeme ale každý novoprišelec so myslí že sa patrí...

Nakoniec po štyroch hodinách namiesto jednej sme na Mare a rrozbíjame zatiaľ len tábor, vítajú nás tí čo mohli vyraziť skôr a tak rozložíme, či skôr vyložíme na Mare aj ten bar 😉

A sme radi, že nie sú tu len Tučniaky Žilina, ale vidíme aj Piargské ľadové Medvede, Ľadové medvede Nitra, Ľadové medvede Banská Bystrica, a prišli aj naši kamaráti od Kurinca Sobotské ľadové medvede a dúfam že sme niekoho nezabudli spomenúť. Edit: Jasné že som zabudol, ešte spomenúť Turčianske nanuky na člne na Mare.

Zo stanov a áut vytvárame takzvanú kruhovú vozovú obranu a vnútro kruhu zúrivo chráni čivava Čibinka voči všetkým votrelcom a pravidelne uteká na výpravy za jedlom do okolia, lebo panička má pre ňu len granulky, ble.

Vystrojení do horúčav prvý večer ešte ako tak hráme formu a sme v kraťasoch a tričkách. Občas sa ideme ohriať do teplej Mary, keďže voda je výrazne teplejšia ako vzduch.
V sobotu časť odchádza na výlet do Kvačianskej doliny, časť potom večer na výlet do Lidla, lebo obchod v dedine je otvorený iba do 11:00, ale zato cukráreň otvorená bola a tak máme predjedlo za sebou.
Ešte k tomu otužilectvu. Podaktorí, nebudeme menovať, sa priznali, že v noci spali síce v tenkom cyklo spacáčiku, ale zato v páperke a čo je najväčšia potupa predstavte si že aj v ponožkách 😉

Kemp má tri hviezdičky, ale toaletný papier hľadáte večer a ráno na toaletách márne a navyše aj tie nie sú všetky v prevádzke, ako aj ostatné facility, ktoré aj tak obvykle v máji sú pozatvárané a teraz v lete ich ešte len začali prerábať. Výhoda veľkého kolektívu je, že strava a pitie sú rôznorodejšie, lebo ten umí to a ten zas tohle a všichni dohromady toho mají moc a navyše aj ponúknu.

Hoci už prvý večer nám boli predstavené Moelky, hráme ich až v nedeľu večer po fakultatívnom výlete na Dechtáre. Pre 8 ks plavcov bol výlet na Dechtáre vrcholom podujatia a potom už len driemali alebo hrali tie Moelky.

Ako videl našu dvoj priečnu preplavbu Liptovskej Mary spojenú s pojedaním halušiek na Dechtároch paddleboardista Jozef R. už len ukradnem z jeho Facebooku.

Verba movent, exempla trahunt, vravievala moja stará mama a mala veru svätú pravdu. Stačí jeden taký Ivor, ktorý križuje (a pritom je ateista) rôzne vodné nádrže a už sa na to namotali aj ďalší. Siedmi, dovtedy svojprávni a uvážliví tučniaci, sa nechali strhnúť k plávaniu naprieč Liptovskou Marou z Trnovca na Dechtáre a naspäť, aby si aj oni mohli pred meno písať hrdý titul, MpP. ( Maroplavec priečny). Menovite Miška, Monika, Slavo, Mišo, Peter, Ľudo, Jožo a pochopiteľne Ivor. Nakoľko bryndza nie je uvedená na zozname zakázaných látok vo Svetovom antidopingového kódexe, všetci (až na jedného) užili v polčase svojho výkonu perorálne štandardnú dávku bryndzových halušiek so slaninkou. Predpokladaný problém s ich udržaním v tráviacich traktoch plavcov pri spiatočnej plavbe sa ukázal ako neopodstatnený. Je to bezpochyby cenný poznatok aj pre organizátorov a doprovody ostatných slovenských diaľkových plavcov. Celá plavba prebehla úspešne, počty na štarte i v cieli sedeli, neboli vznesené žiadne námietky, či protesty, jury nemala čo riešiť, nedalo sa inak, než poblahoželať a zapiť to šumivým.

Ja, (Ivor) už len dodám, že mi tak slepo dôverovali, hoci bola vyvesená červená vlajka a napriek tomu do toho so mnou šli, hoc sám som bol riadne nahlodaný či to neodpískať až mám z toho strach. Ale treba predsa aj boj s vlnkami trénovať, lebo šťastie praje pripraveným a niekedy naozaj nie je kam chytro pri dlhších plavbách vystúpiť, hlavne keď nemáte sprievodné plavidlo. Som presvedčený, že Jozef nás s tým paddleboardom neprišiel len pofotiť, ale v postate ako správny podpredseda mi kryl chrbát, keby niečo....Vďaka Jozef.

Ako už bolo spomenuté, večer sa hrali Moelky, kto nevie čo to je tak je to fínske človeče nezlob se a podaktorí to pochopili a tak robili zle komu sa dalo, že Ivor?.
Iste sme to nehrali tak ako sa na fínsku hru má, a tak sa ani všetko čo bolo naplánované zlikvidovať nezlikvidovalo a zostalo na ďalšiu akciu.

Čo to bude, kde to bude? Pôjdeme preplávať s vydrami tú ich Domašu, pôjdeme inde? Budeme plávať v domácich vodách na Pizzu? Čoskoro sa dohodneme, alebo len tak vyrazíme. Chceš byť pri tom? No tak potom chodievaj aj v lete plávať a snáď sa o tom dozvieš, alebo potom zostať doma a fňukaj do vreckoviek, že by si aj ty šiel, keby si vedel 😉

Vďaka priatelia za krásny predĺžený víkend a dozľadovenia.

Fotky budú v spoločnom google albume...

Odpovedať