Tučniacke hry na vode leto 2021

Tučniacke hry na vode leto 2021

Po krátkom ochladení na nedeľu zase hlásia horúčavy tak teda čo s tým urobíme, už zase nás niekto skúša....

Kedy: 25.7.2021 13:45, na vodu pôjdeme 14:30
Kde: VD Žilina

Intro

Problematika

Prečo je v nadpise na vode a nie vodné hry alebo vo vode?
No jednoducho preto, lebo voda je teraz moc teplá, neosvieži, nepotrasie atď. Normálny tučniak do nej ani len členky nevloží, rovno si na nejaké plavidlo ľahne, sadne, prípadne sa naň postaví, ak také má.
Teraz je taká móda, protestovať proti tomu, či onomu a hlavné je byť a priori proti, nebyť ovca, zo stádom.
Všetci sa teraz kúpu, lebo sa konečne netrasú a čo my? To sa budeme tiež kúpať s nimi? No isteže, mohli by sme, ale nie sme predsa ovce a tak budeme aspoň teraz demonštrovať, že takáto teplota vody pre nás vôbec nie je vhodná a tak sa jej budeme vyhýbať ako kto vie.
Ono by sa dalo demonštrovať tento odpor k teplej vode aj doma na gauči a mnohí z nás to zrejme aj robia a v lete ich nie je vidieť, ba takmer o nich nič počas leta nevieme.
Túto možnosť však zavrhujeme a budeme demonštrovať náš odpor k teplej vode verejne a dokonca masovo v húfoch/ kŕdľoch len nie v stáde.

Takže šup šup do pivnice, do skladu či stodoly, možno aj na povalu. Pohľadajte nejaké plavidlo, na ktorom Vám nebude hroziť, že by ste prišli do styku s vodou.
Akcia v Lidli už asi skončila, ale paddleboardy majú aj inde, prípadne v čase núdze sa dajú objednať a zapožičať aj u susedov vedľa našej chatky.
Poniektorí možno majú doma aj čln a je jedno či gumený, laminátový, vyfúknutý, alebo nafukovací.
Tí čo protestovať ešte len začínajú, iste niekde doma nájdu aspoň nafučku.
Jednoducho niečo čo pláva a nehrozí obarenie sa teplou vodou ani náhodou, fántázii a tvorivosti sa medze nekladú je na Tebe aký "transparent" použiješ.

Plán protestnej akcie

  • Stretnutie protestujúcich pri chatke v čase T - 45 m, teda 13:45
  • príhovor vodcu, vydanie pokynov
  • podpísanie mlčanlivosti a GDPR
  • Príprava plavidiel do času T, teda 14:30
  • Nástup do plavidiel v čase T na obvyklom mieste
  • Odrazenie sa od brehu a obsadenie bodu G v strede priehrady, kde budeme demonštrovať pri bójke aby nás masy na brehoch dobre videli.
  • Návrat plavidiel na breh T + cca 30 minút 15:00
  • Ukončenie protestu hromadným plávaním v priehrade, alebo pokračovanie protestu po Vážskej vodnej ceste až k Miňovi do Strážova....

Možné sprievodné a poprotestové aktivity:

  1. Tichý odchod domov, keď musíš tak musíš...
  2. Opekačka čohokoľvek
  3. Plávanie štafetové, individuálne, napr. na spôsob akcie La Manche...
  4. Objednali sme a ak načas prídu, alebo Slavo prinesie, tak budene hrať na Mare objavenú a ihneď obľúbenú finsku hru Molkky, ale tentokrát už aj s sprievodným folklórom podľa chuti a dostupnosti...(a samozrejme len nevodiči)
  5. Len tak pokecáme a kto môže aj dačo čo chce a je k dispozícii vstrebe....

Pozvaní sú aj kamaráti z klubu Turčianske nanuky a ak sa niekto o tom dočíta aj z iných klubov bude určite vrelo privítaný.

Odpovedať