Diaľkové plávanie Oravská priehrada

Diaľkové plávanie Oravská priehrada

V sobotu 2.7.2022 zorganizovali Oravskí otužilci plávanie zo Slanického ostrova do Účka v Námestove. Trasa mala cca 2,7 km podľa toho, ako kto videl dobre bójky, ktorými organizátori vyznačili trasu, aby bolo aspoň 2,5 km plávania.

Z klubu Tučniaky Žilina plávali: Marta P., Milka Ž., Zuzka B., Janka M., Martina I., Michaela P. , Jozef R., Peter M., Michal H., Michal S., Ivor R.

Zdenka R. a Slavo M. neplávali, Zdenke sa nechcelo a Slavo došiel až večer, tak nemohol 😉

Poniektorí si prišli vychutnať nočné ochladenie už v piatok večer a zažili aj nočnú búrku v stane či len tak v karavane alebo v chatke. Ráno pricupkali na štart a zvítali sa s novoakurátprišelcami. Vypočuli sme si príhovory a neskôr aj pokyny a už sme sedeli na výletnej lodi na ostrov.


Tučniaky Žilina s dvoma diviakmi a jedným neznámym v modrom v Námestove


Skupinová fotka na Slanickom ostrove umenia


Už sa nevieme dočkať.

Loď zatrúbila a niekam zmizla a nám nezostalo nič iné, ako plávať do Námestova. Tak sme sa teda dali na to. Poniektorí si niečo chceli skúsiť s tými, čo tiež nepochopili, že to nie je súťaž, a tak plávali v čele pelotónu, (že Ivor a aj Michal S.?) Ostatní sa roztratili a pokecávali s kamarátmi celú cestu v hlavnom poli, (že Mika? ) No a boli aj takí, čo dnešný nepretek vypustili a viezli sa so "šprintérmi" v druppete ako Sagan počas horskej etapy. Do cieľa sme doplávali všetci LP s menšími či väčšími kŕčmi a aj bez nich.

Potom sme si už len vychutnávali, pivko (Bernardík 11) , gulášik, štrúdle skrížené s moravskými koláčikmi alebo aj ich slané verzie čii korbáčiky. Popíjali sme aj nealko a neskôr s domácimi aj alko 😉

Poniektorí sme zostali aj na nedeľu a tak sa hrali aj Molkky a to hneď v dvoch verziách. Tie pravé s bedničkou a aj také fejkové o polovicun menšie bez bedničky ... Hrala sa aj dáka bomba, ba tancovala sa aj salsa. či samba. V nedeľu prišli na rad paddleboardy v pároch. Dokonca sme ráno aj s domácimi čo to na druhý breh poplávali.


Vylodenie znovu na Ostrove

Slavo sa nám potom s priateľmi niekam stratili na e-bikoch a už sme ich nevideli. A to sme teda poniektorí odchádzali už skoro za tmy...Dúfajme, že len nenašli nabíjaciu stanicu a nič iné sa im neprihodilo.

Oravci sa nás pýtali, čo by mali vylepšiť. Nuž nič, všetko bolo skvelé a stačí úroveň udržať, ba keby aj menej úsilia organizátorského nabudúce vystrojili, tak stále by to bolo skvelé.

Za nenažrancov povieme, že možno by sa dalo plávať aj viac. Kkaždopádne súčasnú trasu treba udržať a tých viac nenažratých vypustiť naraz s ostatnými odniekaľ zďalej alebo ich nechať plávať aj na ostrov bez podpory lode.

Vďaka, Oravskí otužilci, ste skvelí ! Znovu ste nám to dokázali.

Odpovedať