Plavecká hodinovka na Podhradskom mori

Plavecká hodinovka na Podhradskom mori

V sobotu 1.10. 2022 sa šesť členov klubu zúčastnilo akcie na Podhradskom mori. Na rozdiel od hodinoviek v iných vodách, tu sa aj súťažilo kto za hodinu zapláva najviac vo vode o teplote 15,4°C.
Najprv sme plánovali vzhľadom na teplotu vody u nás (13,5°C ) že postavíme 2 štafety. Ale keď sme si vypočuli pravidlá a mali sme aj chuť si zaplávať o čosi viac ako "len" 20 mninút v štafete, tak sme nakoniec plávali individuálne od cca 30 minút až po hodinovku.

Na štarte panovalo trochu nevľúdne počasie,. Pršalo a teplota bola vzduch bola okolo 13 stupňov. Po hodine pršať prestalo a tak sme sa mohli pri čajíku potriasť už bez dáždnikov. Stretlo sa tu okolo 40 zimných plavcov od Oravy cca po Trenčín.
Domáci pripravili parádne pohostenie v ich zastrešenom zázemí. Štrúdle, šamróly, slané i ďalšie sladké mlsky a nakoniec parádny hovädzí gulášik.

Každý účastník dostal na pamiatku účastnícku originálnu drevenú medailu. Ponožky s logom Manínskej stovky a diplom s odplávanými metrami.

Domáci otvorili zároveň novú otužileckú sezónu a my sme boli pri tom. Nás to čaká zajtra, tak snáď nám vyjde počasie aspoň tak ako tu.

PS: Cenu za najlepšieho plavca získala domáca plavkyňa s výkonom cez 3 km za hodinu (Pre porovnanie, Ivor zaplával za hodinu 2,4 km)

Najlepšia štafeta bola tiež zložená z domácich a zaplávali niečo okolo 1,8 km.

Vďaka Otužilci z Podhradského mora, cítili sme sa fajn a radi prídeme aj na ďalšie Vaše akcie.


Odpovedať